Ingrediente pentru guguluf cu sos caramel:

● 400 g dovleac

● 4 ouă
● 200 ml ulei

● 200 g nuci
● 3 lingurițe scorțișoară
● o linguriță ghimbir
● 180 g zahăr brun

● 350 g făină
● un plic praf de copt
● o lingurița bicarbonat
● un praf sare

Pentru sos:

● 150 g zahăr pudră
● 4 linguri apă

● 200 ml frișcă lichidă
● 30 g unt nesărat

1. Dovleacul se taie și se pune la fiert 10 minute. După răcire, se mixează pentru a obține un piure.
2. Peste piureul de dovleac se adaugă restul ingredientelor și, după amestecare, aluatul final se toarnă într-o
formă de guguluf unsă și tapetată cu hârtie. Se coace 90 de minute.
3. Pentru sosul caramel, se pune zahărul pe foc, se adaugă apă și se lasă la foc mediu. După topire, se trage vasul de pe foc și se pune untul amestecând, apoi frișca și se repune totul pe foc mic până se îngroașă.
4. Guguluful răcit se scoate din vasul de copt și se toarnă peste el sosul de caramel cald.

S-ar putea să-ți placă și…