Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 20 g drojdie
  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 75 g unt
  • un praf sare
  • ulei pentru prăjit
  • Pentru umplutură:

  • gem, după gust
  • 1. În laptele călduț se desface drojdia și se lasă 5 minute, timp în care se cerne făina.
    2. În făină se face un gol unde se toarnă laptele și drojdia și se amestecă ușor, apoi se adaugă două linguri de zahăr pudră.
    3. Se pun apoi ouăle, se amestecă, se pune untul topit și răcorit și sarea. Se amestecă bine și apoi se lasă să se odihnească 30 de minute. Se rup din aluat bucăți de mărimea unei mingi de tenis, se întinde fiecare bucată și se pune o linguriță de gem.
    4. Se modelează în formă de gogoși dar în așa fel pentru a avea gemul la interior și se prăjesc gogoșile în ulei încins.
    5. Se scot pe hârtie absorbantă și apoi se presară cu restul de zahăr pudră.

    Sursa foto:Thinkstock