Ingrediente pentru gogoși cu gem de căpșune:

● 20 g drojdie proaspătă
● 500 g făină

● 60 g unt

● 250 ml lapte
● 60 g zahăr

● un ou

● o linguriță sare
● gem de căpșune

● ulei pentru prăjit
● zahăr pudră, pentru servit

1. Drojdia se dizolvă în laptele călduț, se adaugă oul și se amestecă.
2. Făina se amestecă bine cu sarea și zahărul, se face un gol la mijloc, se pune compoziția cu ou și se începe amestecarea, turnând și untul topit și răcorit. Se lasă apoi la crescut aproximativ 90 de
minute.
3. Se frământă apoi, puțin, doar pentru a scoate aerul, se întinde, se decupează cu gura unui pahar și se prăjesc gogoșile în baie de ulei.
4. După ce s-au răcit, gogoșile se umplu cu gem folosind o seringă de bucătărie.
Se așază pe platou și se presară cu zahăr pudră.

Citește și 5 moduri în care ciocolata te ajută să slăbești!