Ingrediente:

  • 6 banane
  • 200 g făină
  • 3 linguri zahăr pudră
  • 4 g drojdie uscată
  • un ou+un albuș
  • esență de vanilie
  • 3 linguri ulei
  • 150 ml apă
  • sucul unei jumătăți de lămâie
  • ulei pentru prăjit
  • un praf sare
  • Pentru servit:

  • sos caramel
  • înghețată
  • 1. Se amestecă făina, zahărul, sarea și drojdia. Se face un gol și se toarnă oul bătut, apoi uleiul și esența de vanilie și se amestecă. Se adaugă progresiv 150 ml apă amestecând bine. Se acoperă aluatul obținut și se lasă să crească 90 de minute. Albușul se bate spumă și se adaugă în aluatul odihnit.
    2. Bananele se taie felioare și se stropesc cu suc de lămâie. Se trec apoi prin aluat și se prăjesc în baie de ulei fierbinte. Se scot pe șervete de hârtie. Se servesc cu înghețată și sos caramel.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise