Ingrediente:
►4 banane foarte coapte
►125 g făină
►2 ouă
►o lingură drojdie uscată
►4 linguri zahăr
►o lingură rom
►un praf scorţişoară
►un praf nucşoară
►câteva picături esenţă vanilie
►ulei pentru prăjit
Pentru servit:
►zahăr pudră

1. Se curăţă bananele şi se taie felioare de 2-3 cm grosime, care se lasă separat.
2. În alt vas, se amestecă zahărul, ouăle, făina şi drojdia. Se adaugă romul şi esenţa.
3. În amestecul de făină se pun felioarele de banane, se presară scorţişoara, nucşoara şi se amestecă bine.
4. În ulei încins, se pun felioarele la prăjit, întorcându-le pe ambele părţi până ce devin aurii. Se scot pe hârtie absorbantă şi apoi se transferă în platoul de servit.
5. Se servesc pudrate cu zahăr şi, după gust, cu o bulă de îngheţată.