Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 125 ml apă
  • 60 g unt
  • 75 g făină
  • 2 ouă
  • Pentru capac:

  • 75 g unt
  • 95 g zahăr
  • 95 g făină
  • Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 65 g făină
  • 200 g zahăr
  • 2 gălbenușuri
  • 200 g unt (75 g plus 125 g)
  • 1. Pentru aluat, se pune apa la fiert cu
    untul. Când s-a topit, se toarnă făina
    toată dintr-odată, în afara focului, se
    amestecă și apoi se pune din nou pe foc
    pentru a o usca foarte bine. Apoi, se trage
    din nou de pe foc, se pun ouăle, unul
    după altul, amestecând după fiecare.
    Se obține un aluat moale care se pune
    într-un poș, din care se vor elibera mici
    cantități în tava de copt.
    2. Pentru capac, untul cu zahărul se
    amestecă, se adaugă făina și apoi aluatul
    se întinde între două foi de hârtie de
    copt. Se dă la frigider 10 minute, se
    scoate și se taie cu ajutorul unor forme.
    Fiecare formă decupată se așază peste
    cercurile asezate în tava de copt. Se dă la
    cuptor 25 minute.
    3. Pentru cremă, se pune laptele la încălzit,
    iar gălbenușurile se freacă bine cu
    zahărul. Se adaugă făina și, când laptele
    fierbe, se toarnă peste amestecul cu gălbenuș.
    Se pune din nou pe foc până ce
    crema devine tare. Se trage crema de pe
    foc și se pun 75 g unt. Se amestecă bine
    și se lasă la răcit. Se freacă cele 125 g unt
    rămase, se adaugă o treime din crema
    răcită, se amestecă bine și se adaugă
    restul cremei. Se dă la rece.
    4. Se taie gogoșelele având grijă să se
    îndepărteze capacul întreg, se umplu cu
    cremă si se așază capacul.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise