Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru capac:
Pentru cremă:
1. Pentru aluat, se pune apa la fiert cu
untul. Când s-a topit, se toarnă făina
toată dintr-odată, în afara focului, se
amestecă și apoi se pune din nou pe foc
pentru a o usca foarte bine. Apoi, se trage
din nou de pe foc, se pun ouăle, unul
după altul, amestecând după fiecare.
Se obține un aluat moale care se pune
într-un poș, din care se vor elibera mici
cantități în tava de copt.
2. Pentru capac, untul cu zahărul se
amestecă, se adaugă făina și apoi aluatul
se întinde între două foi de hârtie de
copt. Se dă la frigider 10 minute, se
scoate și se taie cu ajutorul unor forme.
Fiecare formă decupată se așază peste
cercurile asezate în tava de copt. Se dă la
cuptor 25 minute.
3. Pentru cremă, se pune laptele la încălzit,
iar gălbenușurile se freacă bine cu
zahărul. Se adaugă făina și, când laptele
fierbe, se toarnă peste amestecul cu gălbenuș.
Se pune din nou pe foc până ce
crema devine tare. Se trage crema de pe
foc și se pun 75 g unt. Se amestecă bine
și se lasă la răcit. Se freacă cele 125 g unt
rămase, se adaugă o treime din crema
răcită, se amestecă bine și se adaugă
restul cremei. Se dă la rece.
4. Se taie gogoșelele având grijă să se
îndepărteze capacul întreg, se umplu cu
cremă si se așază capacul.
Sursa foto:Northfoto/Colorise