Îmi aduc aminte cât mă codeam la supermarket pe lângă pungile de gnocchi. Habar nu aveam cum se gătesc. Prima rețetă care a ieșit cu adevărat delicioasă a fost asta!

Ingrediente

  • o pungă gnocchi
  • 250 g bacon afumat
  • 2 gălbenușuri
  • o ceapă uscată
  • 300 ml smântână pentru gătit
  • o lingură amidon
  • 3 linguri cașcaval ras
  • 20 g unt
  • piper
  1. Într-o tigaie se topește untul, se călește ceapa și apoi se adaugă baconul tăiat foarte mic.
  2. Gnocchi se pun la fiert într-un litru de apă, iar smântâna și cașcavalul se pun într-o crăticioară pe foc.
  3. În smântână se adaugă amestecul de ceapă și bacon, se amestecă bine, se adaugă amidonul diluat cu puțină apă. Se amestcă până ce se obține un sos gros.
  4. Se scurg gnochii, se pun în sos, se amestecă și se pun gălbenușurile, amestecând din nou. Se aduc la masă cu cașcavaș ras deasupra.

Sursa foto:Northfoto/Colorise