Timp de preparare
2 ore timp de așteptare + 1 oră timp de preparare și coacere
Ingrediente
Pentru 10 porții
150 g unt moale
185 g zahăr
150 g ouă
50 g gălbenuș de ou
225 g cocos răzuit
75 ml lapte
50 g orz
200 g făină de grâu
50 g făină de migdale
22 g drojdie
Mod de preparare
Untul folosit pentru această rețetă trebuie să fie foarte moale – așadar, scoate-l din frigider cu aproximativ 2 ore înainte de a începe să prepare rețeta. Dacă totul este gata, începe prin a trece prin sită făina de grâu, făina de migdale și drojdia. Astfel, vei obține un aluat și mai ușor, cu o consistență mai pufoasă. Folosește mixerul pentru a bate untul și zahărul până ce obții un amestec spumos. Adaugă ouăle, gălbenușurile de ou, cocosul, laptele, orzul și toarnă treptat faina și drojdia, pentru a evita să se formeze cocoloașe. Amestecă de sus în jos, astfel încât aluatul să absoarbă aer și să devină cât mai fin și pufos. Toarnă amestecul în tăvi (de pâine sau de chec) unse în prealabil și lasă-le apoi la copt timp de 45 de minute la 185°C.
Încearc-o cu Lavazza Crema e Gusto!
Lavazza Crema e Gusto este o cafea clasică italiană ce combină perfect în fiecare ceașcă aroma intensă și bine echilibrată cu un gust corpolent și savuros. Amestecul conține o selecție de boabe Arabica și Robusta de cea mai bună calitate, cu un parfum înmiresmat și un gust reminiscent bogat, cu note de ciocolată. Crema e Gusto este o cafea ce poate fi consumată în fiecare zi, este ideală și pentru ocazii speciale și, de asemenea, este alegerea perfecta pentru specialitățile de cafea pe bază de lapte. Este perfectă pentru momentele speciale, precum și pentru a fi savurată zi de zi, alături de prieteni sau în familie.