Ingrediente pentru găluște de cartofi umplute:

● 500 g cartofi
● 250 g carne de porc
● 2 linguri maioneză
● 2 ouă

● 100 g făină
● 3 cepe

● 50 ml ulei
● sare

● piper

1. Cartofii se pun la fiert și, între timp, carnea tăiată mărunt sau trecută prin mașina de tocat se rumenește cu o ceapă într-o lingură de ulei. Se potrivește gustul de sare și piper.
2. Cartofii fierți se zdrobesc, se adaugă maioneza, făina, sarea, piperul și ouăle. Se amestecă, se mai adaugă făină, dacă aluatul este prea moale, și nu se dezlipește de mână.
3. Se modelează găluștile, se pune carnea, se acoperă și, după ce s-au făcut toate, se pun la fiert.
4. Când se ridica la suprafața apei sunt gata. Se scot și se scurg bine. Se servesc cu ceapă prăjită deasupra.

Vă provoc să încercați și acestă friptură de vițel cu sos verde!