Ingrediente:
Pentru aluat:
Pentru umplutură:
Pentru servit:
1. Se amestecă întâi la mixer
brânza cu ouăle și apoi se adaugă
untul tăiat cubulețe, făina și
grișul. Se pune și un praf de sare.
2. Aluatul se pune pe masa
presărată cu făină, se framântă
puțin și se taie în 12 părți.
3. Fiecare parte se modelează
între palme, se pune o jumătate
de prună din compot, care se
acoperă prin modelare. Se fierb
găluștile 10 minute în apă cu
sare. Când se ridică la suprafața
apei, sunt fierte.
4. Pentru servit, pesmetul se
pune la calit în unt topit și se
amestecă mereu pentru a evita
arderea. Când a devenit auriu,
se adaugă zahărul și scorțișoara.
Fiecare gălușcă fiartă care se
scoate din apă se trece prin
acest amestec și apoi se așază
pe platoul de servit. Înainte de servire, aceste găluște
de brânză cu griș se presară
cu zahăr pudră.
Sursa foto:Shutterstock