Ingrediente
►500 g cartofi
►100 g unt sau margarină
►100 ml lapte dulce
►2-3 ouă
►sare
►7 linguri făină
►50 ml ulei
Pentru sos:
►7-8 căței usturoi
►100 g pastă de ardei capia
►200 ml suc de roșii
►o linguriţă praf de chilli
►150 g parmezan
►3-4 frunze busuioc verde
1. Se curăță cartofii, se spală și se fierb în apă cu sare. Apoi se scot şi se pun la scurs 3-4 minute. Într-un ibric, se încălzeşte laptele.
2. Cartofii fierți se pun într-un bol, se adaugă untul, laptele, sarea și se pasează cu mixerul. Se adaugă ouăle și 4 linguri de făină. Se amestecă ușor , se formează găluștele din compoziția preparată şi se trec prin cele 3 linguri de făină rămase, apoi se fierb în apă clocotită cu sare și ulei. După ce au fiert, se scot cu spumiera în sită.
3. Se curăță usturoiul, se zdrobeşte și se călește în puțin ulei împreună cu pasta de ardei. Se adaugă sucul de roșii și se condimentează cu sare, chilli și piper, după preferință. Se pun găluștele de cartofi într-un bol și se servesc cu sosul picant, parmezan şi busuioc proaspăt.