Ingrediente pentru fursecuri cu umplutură de migdale:

● 300 g făină

● 200 g unt

● 2 ouă
● 150 g zahăr brun

● 150 g migdale feliate

Pentru umplutura de migdale:

● 125 g migdale fără coajă

● 125 g zahăr
● un ou

● coaja unei lămâi

1. Pentru umplutura de migdale, se râșnesc migdalele și se amestecă bine cu zahărul, oul și coaja de lămâie. Se pune într-un borcan cu capac.
2. Pentru aluat, se amestecă untul cu făina, un ou și zahărul pentru a obține un aluat. Se întinde pe masa presărată cu făină și se decupează cu o formă rotundă.
3. Jumătate din discurile tăiate se pun în tava de copt unsă. Se repartizează câte o linguriță de umplutură de migdale. Se umezesc marginile discurilor cu celălalt ou bătut, se acoperă cu restul discurilor decupate și se lipesc marginile. Se ung cu ou bătut, se presară migdale și se coc 25 de
minute.

Sursa foto: Shutterstock

Să încerci și rețeta de somon cu migdale!