Ingrediente:

  • 8 ouă
  • 450 g ciuperci
  • o ceapă
  • 3 linguri unt
  • un cățel usturoi
  • 2-3 fire pătrunjel
  • 375 ml lapte
  • 50 g cașcaval ras
  • 3 linguri parmezan ras
  • miezul de la 2-3 felii pâine
  • sare
  • piper
  • 1. În unt topit se sotează ceapa și usturoiul tocate, se lasă 5 minute și se adaugă ciupercile. Se lasă 10 minute până ce se evaporă apa și totul a scăzut bine. Se trage de pe foc și se presară pătrunjel tocat mărunt. Se transferă apoi într-un vas de cuptor uns cu unt.
    2. Se bat ouăle cu laptele, sare și piper, se adaugă miezul de pâine mărunțit, cașcavalul, se toarnă amestecul peste ciuperci și se presară cu parmezan.
    3. Se lasă frittata la cuptor pentru 35-40 de minute până se întărește. Se lasă apoi 10 minute înainte de servire.

    Sursa foto:Shutterstock