Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 185 g unt
  • 125 ml apă
  • un praf sare
  • 200 g zahăr pudră
  • Pentru umplutură:

  • 400 ml frișcă lichidă
  • fructe de padure
  • 1. Pentru foi, se pune făina pe masa de lucru și i se adaugă sarea și apa. Se amestecă până se transformă în aluat care se dă la rece pentru 30 de minute.
    2. Se întinde aluatul într-o foaie nu foarte mare, se pune untul și se împăturește. Se lucreaza cu sucitorul, învârtind aluatul cu un sfert de ceas la dreapta și se dă de două ori câte 30 de minute la frigider.
    3. Se împarte aluatul în trei părți egale care se întind în foi ce se coc în tava mare de aragaz, după ce au fost înțepate cu furculița. Se presară cu zahăr pudră și se lasa fiecare foaie la cuptor câte 15 minute pe o
    parte. Se întorc foile, se presară din nou cu zahăr și se mai țin 10 minute. Se lasă apoi să se răcească în totalitate.
    4. Se bate frișca și apoi se așază foile cu frișcă și fructe, alternativ. Se lasă de pe o zi pe alta și apoi se taie.

    Sursa foto: Shutterstock