Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • 500 g carne tocată
  • 3 roșii
  • o ceapă
  • 2 morcovi
  • 8 linguri orez
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • sare
  • piper
  • 1. În două linguri de ulei se pun la călit ceapa și un morcov tocate mărunt. Se lasă pâna ce devin translucide, apoi se pun peste carne. Se adaugă orezul, sare, piper și verdeață.
    2. Dovleceii se scobesc, se umplu cu amestecul de carne, apoi se așază în vasul de cuptor.
    3. Se adaugă miezul dovleceilor în vas, roșiile tăiate mărunt, celălalt morcov tăiat rondele, o cană cu apa și 2 linguri de ulei. Se lasă la cuptor pentru 40 de minute. Dovleceii se servesc alături de sosul din tavă.

    Sursa foto:Shutterstock