Ingrediente

  • 4 dovlecei
  • o ceapă
  • 3 morcovi
  • o felie rădăcină ţelină
  • 10 ciuperci albe
  • 100 g orez
  • o legătură pătrunjel
  • 250 ml suc de roşii
  • ulei
  • sare
  • piper

Preparare:

1. Ceapa mărunt tăiată se pune
la călit în ulei. Se adaugă apoi
miezul dovleceilor și ciupercile,
tocate.
2. Se amestecă, se pun ţelina
tăiată cuburi mici și morcovii
trecuţi prin răzătoarea cu
ochiuri mari. Se amestecă, se
adaugă orezul, se potriveşte de
sare şi piper, se trage de pe foc
şi se pune pătrunjelul tocat.
3. Se umplu dovleceii cu
amestecul de legume, se aşază
în tavă, se toarnă sucul de roșii,
se adaugă şi apă şi se lasă la
cuptor circa 45 de minute.

Sursa foto: Shutterstock