Ingrediente

  • 4-5 dovlecei
  • 10 linguri orez
  • 2 legături ceapă verde
  • o ceapă uscată
  • o legătură mărar
  • 2 linguri suc de roșii
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 1. Se taie dovleceii în așa fel încât să se obțină bucăți care să poată fi scobite de miez.
    2. În ulei se pun cele două
    tipuri de ceapă la călit și, când ceapa a devenit sticloasă, se adaugă orezul și sucul de roșii.
    3. Se presară sare și piper, se lasă pe foc aproximativ 10 minute, amestecând mereu, să se umfle orezul. Se trage de pe foc, se pune mărarul și se umplu dovleceii.
    4. Se așază dovleceii umpluți într-un vas de cuptor, se toarnă puțină apă și se lasă la cuptor 30 de minute.

    Sursa foto: Shutterstock