Ingrediente:

  • 4 dovleci mici
  • 4 fire praz
  • 20 g unt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:

  • 20 g unt
  • 20 g făină
  • 350 ml lapte
  • 80 g caşcaval
  • sare
  • piper
  • Pentru umplutură:

  • 350 g paste
  • 6 felii bacon
  • 1. Se taie mărunt baconul şi se căleşte cu sare și piper, după gust, fără ulei, într-o tigaie. Dovlecii se spală, se golesc de semințe şi se pun la microunde câte doi, pentru 8 minute. Apoi, se golesc de miez, care se taie cuburi.
    2. Prazul tăiat rondele se căleşte în unt şi se lasă 20 de minute. Apoi, se adaugă miezul de dovleac şi se mai lasă 5 minute împreună.
    3. Se face sosul alb şi, când a devenit gros, se amestecă cu prazul şi dovleacul. Se fierb pastele şi, după ce au fiert, se amestecă ușor cu baconul și prazul cu sos alb.
    4. Se umple fiecare dovleac cu paste, se presară caşcaval şi se pun la cuptor pentru 5 minute.

    Sursa foto:Northfoto/Colorise