Ingrediente pentru desert în formă de gărgăriță:

● 250 g căpșune

● 50 g zahăr pudră
● 4 foi gelatină

● 250 g frișcă lichidă

Pentru decor:

● 100 g ciocolată topită

● 100 ml frișcă
● bombonele

● zahăr pudră

1. Căpșunele se zdrobesc cu furculița, apoi se amestecă bine cu zahărul și se pun pe foc.
2. Gelatina se înmoaie în apă rece, frișca se bate și se dă la rece.
3. În piureul ușor răcit se adaugă gelatina gata preparată conform indicațiilor de pe pachet, se amestecă, se adaugă un sfert din cantitatea de frișcă, se amestecă și apoi totul se toarnă peste restul de frișcă.
Se amestecă și se toarnă în forme bombate. Se lasă la rece pentru două ore.
4. Se răstoarnă spuma pe o farfurie și apoi se decorează cu ciocolată topită, frișcă, bombonele și zahăr pudră.

Știai asta despre gelatină?