Ingrediente pentru desert de ciocolată la pahar:

Pentru spuma de ciocolată neagră:

● 100 g ciocolată neagră
● 2 ouă

● 20 g zahăr

● 20 g unt

Pentru spuma de ciocolată cu lapte:

● 125 g ciocolată cu lapte

● 2 ouă
● 20 g unt

● 15 g zahăr

Pentru servit:

● 250 ml frișcă lichidă
● 50 g zahăr pudră

● sirop de caramel
● decorațiuni de ciocolată

1. Pentru spuma de ciocolată neagră se topesc ciocolata și untul. Când s-au răcorit, se adaugă gălbenușurile și se amestecă iar.
2. Se bat albușurile spumă și, când spuma începe să se formeze, se adaugă zahărul amestecând continuu, se amestecă
bine, apoi, când s-au răcorit se amestecă cu ciocolata. Se repartizează în formele de servit și se lasă la rece.
3. Se prepară și spuma de ciocolată cu lapte la fel, se toarnă peste spuma de ciocolată neagră și se lasă la rece pentru
încă o oră. Se servesc cu frișca bătută, sirop caramel și decorațiuni de ciocolată.

Dacă vrei să mai încerci și alte deseserturi la pahar…inspiră-te de aici!