Ingrediente:
►2 cârnați bine afumați și condimentați
►8-10 jumări
►un mușchiuleț afumat
►o crenguță rozmarin
►sare
►piper negru măcinat
►un căţel usturoi
►300 g mălai
►un l apă
►2 linguri ulei de floarea-soarelui

1. Se pune pentru început să fiarbă apa pentru mămăligă. Se lasă să dea în câteva clocote și apoi se adaugă o linguriță de sare și două linguri de ulei.
2. Se pune mălaiul în ploaie și se bate cu telul ca să nu se formeze cocoloașe. Se fierbe aproximativ 30 de minute din momentul în care s-a adăugat mălaiul, amestecându-se din când în când.
3. În acest timp, se pregătesc cărnurile. Se taie bucăți potrivite, să nu se usuce. Importanat ar fi să facă doar o crustă aurie și apoi să se ia de pe foc.  
4. Se pun pentru început jumările, să lase grăsime și apoi se adaugă cârnații și carnea. Se lasă câteva minute pe fiecare parte și se condimentează, dacă mai este nevoie cu un praf de sare și piper. Se presară crenguțe de rozmarin și se acoperă cu un capac să se înăbușe. Se servesc cu mămăligă caldă și cu murături în saramură.