► Ingrediente
►un pachet cuşcuş
►un praf șofran
►sare
►piper alb și roşu măcinat
►2-3 linguri ulei de măsline
►2 dovlecei
►2-3 ardei capia
►300 g mazăre prefiartă
►o legătură pătrunjel

► Preparare:
1. Se pune apă într-o oală și se lasă să clocotească. Se toarnă cuşcuşul și şofranul şi se lasă să fiarbă 20 de minute. Se scoate în sită și se lasă sub jet de apă, apoi se pune la scurs.
2. Se curăță legumele, se taie cubulețe și se pun în tigaie să se călească. Se adaugă sare şi piper, după gust.
3. Se scoate mazărea prefiartă, se scurge de zeamă și se trece printr-un jet de apă călduță. Legumele călite se toarnă într un bol, se adaugă cușcușul și mazărea. Se amestecă și se servesc ornate cu pătrunjel.