Ingrediente pentru curry cu pește și caju:
● 200 g orez cu bob lung
● 4 fileuri cod
● o ceapă
● 3 căței usturoi
● o roșie
● puțin ghimbir proaspăt
● o linguriță curcuma
● 2 foi dafin
● 100 g nuci caju
● 3 linguri smântână
● o linguriță boabe muștar
● sucul unei 1/2 de lămâie
● 3 linguri ulei
● un baton scorțișoară
● 750 ml apă
● 1/2 cubuleț concentrat de pui
● 50 g unt
● sare
● piper
● verdeață, după gust
1. Peștele tăiat se pune la marinat 30 de minute într-o lingură de ulei cu curcuma și un praf de sare.
2. Se rumenesc în unt topit foile de dafin și boabele de muștar, se pune orezul, se toarnă 750 ml apă clocotită, concentratul și se lasă 15 minute la fiert.
3. Între timp, ceapa, usturoiul și ghimbirul se călesc 3 minute cu 2 linguri de ulei, se adaugă peștele, cajuul, scorțișoara, sarea, piperul. Se lasă 2 minute pe foc, se pun
roșia cubulețe și sucul de lămâie și se lasă 5 minute la foc mediu.
4. Se adaugă smântâna, se amestecă, se pune orezul, se amestecă și se mai lasă 15 minute la foc mediu. Se servește cu verdeață, după gust.