Ingrediente:
► 100 g făină
►60 g zahăr
►un ou
►un vârf cuţit praf de copt
►30 ml iaurt
►80 g smântână
►100 g căpşune
►un praf sare
►colorant roşu
Pentru ornat:
►200 g mascarpone
►80 g zahăr pudră
►câteva picături esenţă vanilie
►100 g căpşune
►50 g afine
1. Se amestecă făina, zahărul şi sarea apoi se adaugă oul, smântâna şi iaurtul.
2. Căpşunele foarte bine coapte se transformă în piure şi se adaugă în amestecul de făină şi ou. La final, se adaugă praful de copt şi un strop de colorant.
3. Se toarnă compoziţia în forme de brioşe, unse dacă nu sunt antiadezive, şi se dau la cuptor pentru 25 de minute. Apoi, se lasă să se răcească.
4. Pentru servit, se mixează mascarpone cu zahărul şi esenţa de vanilie şi cu ajutorul unui poş sau al unei seringi se decorează brioşele. Se aşază căpşunele şi afinele şi se aduc la masă.