Ingrediente:

Pentru aluat:

  • 180 g făină
  • 120 g unt
  • 100 g zahăr
  • 6 linguri smântână lichidă
  • o linguriţă praf de copt
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 2 ouă
  • un praf sare
  • Pentru cremă:

  • 180 g unt
  • 150 g zahăr pudră
  • 2 albuşuri
  • 12 căpşune
  • colorant alimentar roşu
  • 1. Pentru brioşe, se amestecă făina
    cu praful de copt, scorţişoara
    şi sarea şi apoi se cern.
    2. Untul se mixează cu zahărul,
    se adaugă ouăle, se omogenizează
    compoziția după
    fiecare, se adaugă amestecul
    de făină, alternativ cu smântâna.
    Se amestecă şi se toarnă
    compoziția obținută în formele
    de brioşe. Se coc 25 de minute.
    3. Între timp, se pregăteşte crema,
    pentru care se bat albuşurile
    cu zahărul la bain-marie până ce
    zahărul se topeşte. Se trage apoi
    vasul de pe foc, se lasă la răcit şi
    se adaugă untul, amestecând şi
    adăugând şi câteva picături de
    colorant roşu.
    4. Se pune crema într-un poş,
    se eliberează cantităţi de cremă
    peste brioşe şi se servesc cu
    fructe proaspete.

    Sursa foto: Northfoto/Colorise