Ingrediente:

  • 250 g făină
  • un ou
  • 30 g zahăr
  • 110 g unt
  • 8 g drojdie
  • 120 ml lapte
  • sare
  • 100 g fulgi de ciocolată
  • 1. Într-un castron mai mare se pun făina, sarea, zahărul, drojdia, laptele încălzit și 50 g unt. Se amestecă până ce aluatul nu se mai lipește de mâini. Se lasă să se odihnească o noapte.
    2. A doua zi, aluatul se întinde în patrat, se pun în centru cele 60 g unt rămase, se aduc cele patru colțuri în centrul aluatului, peste unt și se lucrează cu sucitorul pentru a amesteca aluatul și untul. Se lasă la frigider 30 de minute. Se mai lucrează aluatul de încă două ori cu pauze de câte 30 de minute la frigider.
    3. Pe masa ușor presărată cu făină se întinde aluatul, se taie triunghiuri care se rulează și se așază în tava de copt tapetată cu hârtie. Se lasă la crescut 30 de minute. Se bate oul cu un pic de apă, se ung cornurile și se presară fulgii de ciocolată. Se coc 15 minute.

    Sursa foto:Shutterstock