Ingrediente pentru creveți în stil grecesc:
● 450 g creveți
● o ceapă
● 250 ml vin alb
● 400 g roșii cuburi
● 220 g feta
● 4 linguri ulei
● 1/4 linguriță praf de usturoi
● sare
● piper
1. Creveții se clocotesc 5 minute și apoi se scurg, apa se păstrează.
2. Se încing două linguri de ulei, în care se pune ceapa la călit, se adaugă apoi vinul, roșiile tocate mărunt, usturoiul feliuțe și restul de ulei.
3. Se lasă pe foc 30 de minute pentru ca sosul să devină gros.
4. Între timp, se curăță creveții numai de piciorușe și carapace. Nu se scot capul și coada.
5. Se adaugă creveții curățați și se mai lasă 5 minute pe foc. Se fărâmițează brânza direct în vas și se trage de pe foc.
Se lasă 10 minute pentru ca brânza să aibă timp să se topească și apoi se aduce la masă cu sare și piper.
Vrei să mai experimentezi încă o rețetă cu creveți? Încearcă Jambalaya!
Vezi ce inseamna souvlaki si cum se prepara ca la carte!
- Vezi si cum gatesti creveții pentru a fi suculenți
- Dacă îți plac creveții, îți recomandăm câteva reţete cu creveţi prefierţi