Ingrediente:
un pachet foi cremşnit
250 ml frişcă lichidă
Pentru crema de vanilie:
500 ml lapte
4 ouă
4 linguri făină
10 linguri zahăr
o fiolă esență de vanilie
Pentru servit
un plic zahăr pudră vanilinat
- Făina cu 100 ml lapte se amestecă și se lasă la o parte. Restul laptelui împreună cu ouăle, zahărul și esența de vanilie se pun pe foc amestecând continuu.
- Când începe să fiarbă, se pune compoziţia din făină cu lapte și se continuă fierberea, amestecând continuu, până se obține o cremă groasă. Aceasta se lasă mai întâi să se răcească, apoi se mixeaza până se obține o cremă foarte fină.
- Într-o tavă de cuptor se așază prima foaie de cremșnit, peste care se toarnă crema care se nivelează. Peste aceasta se întinde frișca bătută în prealabil, se nivelează din nou, și se acopera cu cealaltă foaie.
- Se dă la frigider peste noapte, se porționează apoi și se servește pudrată cu zahăr pudră vanilinat.
Sursă foto: thinckstock