Ingrediente:
Pentru umplutură:
Pentru copt:
1. Pentru aluat, drojdia se diluează în puțin lapte călduț și se lasă 10 minute deoparte.Se iau 4-5 linguri de făină și această făină se opărește cu 100 ml lapte fierbinte și se amestecă totul până când aluatul devine ca o pastă.
2.Făina rămasă se pune într-un lighean, se face o gaură la mijloc și în gaura formată se adaugă toate ingredientele în afară de lapte și de ulei(uleiul se folosește pentru a unge mâinile în timpul frământării.
Se pune și aluatul pastă obținut mai devreme dar și maiaua. Laptele se adaugă treptat.
3.Se frământă aluatul minim 15 minute și apoi se lasă la dospit, acoperit cu un prosop curat undeva la căldură.
Se lasă să crească 2-3 ore.
4. După ce a crescut aluatul, aceasta se împarte în 3 bucăți, pentru 3 cozonaci.
4. Pentru umplutură, se bat albușurile. Nuca se amestecă cu zahărul,
stafidele și cacaua. Apoi se încorporează ușor cu albușurile și
pasta rezultată se repartizează deasupra celor trei bucaăți de aluat
întinse. Se rulează și se pun în tăvi. Se mai lasă 30 de minute la
crescut, se ung cu ouă bătute și se coc 50 de minute. Se lasă să se
răcească în tavă.