Ingrediente:
► un kg făină
►250 g zahăr
►7 ouă
►250 ml lapte
►50 g drojdie proaspătă
►200 g unt
►coajă de citrice
►esenţe de rom şi de vanilie
►1/4 linguriţă sare
Pentru umplutură:
►3 linguri cacao
►200 g miez de nucă
Pentru copt:
►un gălbenuş
►unt pentru tavă
►făină pentru tavă
Pentru ornat:
►zahăr pudră

1. Într-un castron, se desface drojdia şi apoi se amestecă bine cu două linguri apă călduţă, o linguriţă de zahăr şi una de făină. Cele 7 gălbenuşuri se mixează cu jumătate din cantitatea de zahăr, sare şi apoi li se adaugă coaja rasă de citrice. Untul se topeşte, iar laptele se încălzeşte uşor pe foc cu restul zahărului.
2. Restul făinei se cerne într-un vas încăpător, i se face un gol în centru şi se pun maiaua şi gălbenuşurile. Se începe amestecarea şi frământarea. Se adaugă şi laptele dulce şi apoi trei albuşuri bătute spumă.
3. Se continuă frământarea adăugând esenţele şi untul, puţin câte puţin, amestecând şi frământând după fiecare porţie de unt. Se frământă până ce aluatul se desprinde de marginile vasului. Se acoperă şi se lasă la crescut o oră.
4. Între timp, nuca măcinată se amestecă cu albuşurile rămase de la aluat, bătute spumă, şi cacaua. Aluatul se împarte în două şi se întind cu mâna două foi în mijlocul cărora se repartizează umplutura. Se rulează şi se aşază în tăvile unse cu unt şi tapetate cu făină. Se mai lasă la crescut 30 de minute şi apoi se ung cu gălbenuş. Se dau la cuptor, la foc mic, pentru 50 de minute. Se lasă să se răcească în tavă şi se pudrează cu zahăr.