Ingrediente pentru cozonac cu umplutură de nucă și cacao:

● 1 kg făină

● 50 g drojdie proaspătă
● 1/2 l lapte

● 200 g zahăr
● 5 gălbenușuri

● 200 g unt topit
● o linguriță sare
● 2 plicuri zahăr vanilat
● coajă rasă de lămâie

Pentru umplutură:

● 500 g nucă măcinată
● 250 g zahăr

● 5 albușuri
● o lingură cacao
Pentru copt:
● un gălbenuș

1. Întâi se prepară maiaua din drojdia desfăcută în 150 ml lapte călduț, 100 g făină și o lingură de zahăr. Se lasă
10 minute să acționeze, timp în care se cerne într-un vas încăpător restul de făină, se face un gol la mijloc și se pune maiaua.
2. Gălbenușurile se freacă bine cu un praf de sare și se adaugă, se amestecă și se toarnă treptat și alternativ laptele, untul topit și răcorit, cele două tipuri de zahăr, coaja rasă de lămâie. Se frământă aproximativ 20 de minute, până se desprinde de vas, se acoperă cu un șervet și se lasă la crescut o oră.
3. Între timp, albușurile se bat spumă cu zahărul, se adaugă nuca și cacaua. Aluatul crescut se lucrează puțin pe masa presărată cu făină, se împarte în două și se întind două foi. Se umplu, se rulează și se așază în tăvile unse cu ulei și
tapetate cu hârtie. Se mai lasă 15 minute să crească.
4. Se ung apoi cozonacii cu gălbenuș și se coc circa 50 de minute. Se lasă să se răcească în tavă.

…și dacă mai vreți să faceți ceva delicios puteți încerca aceste bezele umplute!

Vă invităm să încercați și aceste retete de cozonac