► Ingrediente
► 8 cotlete de porc
► sare
► piper moziac
► cimbru și busuioc măcinat
► 3-4 căței usturoi
► 100 g unt
► 3-4 linguri ulei de măsline
► 6-8 mere
► 50 ml vin alb dulce
► 3-4 linguri suc de roșii
► mărar pentru ornat
► Preparare:
1. Feliile de cotlet se aranjează în tavă și se ung cu o parte din cantitatea de unt și ulei. Se condimentează cu sare, piper, cimbru și usturoi. Se bagă în cuptor la 160°C.
2. Se spală merele, se curăță și se taie feliuțe. Se topește restul de unt și se încălzește cu uleiul. Se călesc merele. Se adaugă un praf de sare, piper, vinul și sucul de roșii. Se lasă să fiarbă și să scadă la foc mic până se îngroașă sucul.
3. După ce s-a rumenit cotletul, se servește cu sosul de mere și se ornează cu mărar.