Ingrediente
►800 g cotlet de porc fără os
►sare
►piper
►ulei de floarea-soarelui
►o ceapă mare roșie
►2-3 căței usturoi
►100 ml vin roșu dulce
►cimbru uscat
►oregano uscat
►1-2 lingurițe zahăr
Pentru garnituri:
►300 g orez cu bobul rotund
►100 g unt
►900 ml apă
Pentru sote de ciuperci:
►300 g ciuperci
►50 g unt
►o linguriță pesmet
►o legătură pătrunjel verde
1.  Se spală cotletul de porc și se pune la fiert în apă cu sare.
2. Se curăță ciupercile, se spală, se feliază și se călesc în ulei. Se adaugă pesmetul și verdeața și se condimentează, după gust.
3. Separat, se curăță ceapa, usturoiul, se zdrobesc cu blenderul și se călesc în uleiul încălzit. Se lasă să se înăbușe și se adaugă vinul, condimentele și zahărul. După ce a scăzut, se ia de pe foc.
4. Cotletul fiert se scoate și se taie felii potrivite, care se pun într-o tavă și se stropesc cu sosul preparat, apoi se bagă în cuptor.
5. Orezul se fierbe în apă, cu sare și cu unt. Cotletul se servește cu sos de ciuperci și orez fiert.