►un kg căpșune
►4 gălbenușuri
►250 g zahăr
►1-2 picături esență de vanilie
►400 g brânză mascarpone
►1-2 lingurițe coniac
►400 ml frișcă
►150 g zahăr
►mentă proaspătă
1. Se curăță căpșunele, se spală bine și se pun în sită să se scurgă. O parte din cantitatea de căpșune, aproximativ 300 g, se zdrobesc cu blenderul și se amestecă cu zahărul. Piureul de căpșune se fierbe la baie de aburi. După ce a scăzut, se lasă să se răcească la temperatura camerei.
2. Se pun gălbenușurile într-un bol și se amestecă cu zahărul pudră. Se obține o cremă spumoasă. Se adaugă esența de vanilie și coniacul.
3. Crema de gălbenușuri se amestecă apoi cu brânza mascarpone și se mixează
10-15 minute, până se obține o cremă fină. Se bate frișca și se încorporează cu crema mascarpone, ușor, să nu se lase.
4. Se pregătesc cupele, se țin la temperatura camerei și se toarnă un strat de piure de căpșune împreună cu câteva căpșune întregi, crema de brânză și apoi iar piure de căpșune. Se ornează cu frunzulițe de mentă proaspătă.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/06/ana-odagiu-si-conrad-mericoffer-4.jpg)