Ingrediente:

250 g făină
150 g unt nesărat
120 ml lapte călduț
45 g zahăr
7 g drojdie uscată
1/2 linguriță sare

Pentru umplutură:

100 g cremă de brânză
25 g zahăr pudră
un plic zahăr vanilat

Pentru copt:

un gălbenuș
o lingură lapte

Pentru servit:

zahăr pudră

1. Într-un vas se pun făina cu sarea, untul tăiat, drojdia, zahărul și laptele călduț. Se amestecă, se adună aluatul într-o bilă, se învelește în folie și se lasă 30 de minute la frigider.
2. Se scoate aluatul, se lucrează pe masa presărată cu făina și se întinde într-o foaie care se taie în opt triunghiuri. Se
așază în partea lată a triunghiului crema de brânză amestecată cu zahărul pudră și zahărul vanilat, apoi se rulează.
3. Se așază cornurile în tava de copt tapetată cu hârtie și se lasă la crescut 2 ore. Se ung cu gălbenuș amestecat
cu lapte și se coc 8 minute la foc mare și 10-15 minute la foc mediu, până se rumenesc frumos. Se scot, se lasă să se
răceasca, apoi se pudrează cu zahăr și…se servesc cele mai bune cornuri pe care le-ați mâncat vreodată!

Sursa foto:Shutterstock