Ingrediente pentru cornuri umplute:

● un aluat de foitaj decongelat
● 125 g stafide macerate în alcool
● 25 g zahăr vanilat

● 60 g migdale
● 100 g coajă de portocală confiată
● 3 ouă

● 300 g mac

● 120 g smochine
● 50 g miere

● o lingura esență migdale
● o lingură apă de flori de portocal

Pentru glazură:

● 200 g zahăr pudră

● un albuș
● sucul unei jumătăți de lămâie
● migdale măcinate

1. Se pun în cuva robotului de bucătărie migdalele, stafidele, coaja de portocale, macul, smochinele, esențele, zahărul
vanilat, și mierea. Se mărunțesc, apoi se adaugă gălbenușurile. Se bat albușurile spumă și se pun și ele.
2. Pe masa presărată cu puțină făină se întinde aluatul, se taie triunghiuri care se umplu cu cremă de mac și migdale. Se rulează și se coc 20 de minute în tava tapetată cu hârtie.
3. Se pregătește glazura: se amestecă energic zahărul cu albușul și sucul de lămâie. Se unge fiecare cornuleț și se
presară cu migdale măcinate.