Ingrediente cornulețe umplute cu gem:

● un plic de 7 g drojdie uscată
● 170 ml apă caldă

● 100 g zahăr

● 2 ouă
● 500 g făină

● o linguriță sare
● 150 g unt

● gem, după preferință
● zahăr pudră, pentru servit

1. Se dizolva drojdia în apă și apoi se adaugă zahărul, sarea, ouăle, untul și 250 g făină. Se amestecă bine, se pune
restul de făină, se amestecă și se frământă. Se lasă la crescut 90 de minute.
2. Se lucrează aluatul pe masă pentru a scoate aerul și se întind foi care se taie în triunghiuri.
3. Se pune gem în partea mai lată a fiecărui triunghi, se rulează, se așază în tava tapetată cu hârtie de copt unsă. Se
acoperă și se lasă la crescut încă o oră. Se pune tava cu cornulețe la cuptor și se coc apoi 15 minute, până devin aurii.
Se presară cu zahăr pudră, după răcire.

Foto:Shutterstock