► Ingrediente
► 500 g făină
► un praf sare
► un plic zahăr vanilat
► 2 ouă
► 250 ml lapte
► 8 linguri zahăr
► 125 g unt
► 25 g drojdie
► coaja de la o lămâie
Pentru umplutură:
► 2 ouă
► 150 g zahăr tos
► 100 g făină
► 400 ml lapte
► esenţă de vanilie
► un ou pentru uns
► Preparare:
1. Se înmoaie drojdia în puțin lapte călduț și se amestecă cu o linguriță de zahăr.
2. După dospire, maiaua se amestecă cu făina, ouăle, coaja de lămâie, zahărul tos, cel vanilat, sarea, laptele și untul.
Coca se lasă să crească o oră.
3. Se amestecă gălbenușurile cu zahărul, vanilia, făina și laptele fierbinte. Se pun pe foc și se fierb până se îngroaşă.
4. Se întinde aluatul într-o foaie rotundă și subțire. Se taie triunghiuri, se umplu și se rulează. Se ung cu ou şi se coc.
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_1d4db1f0980ae424d437edb5d75eb1e0.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_e9b29002aeb301ebb86265e099457532.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/28_e1548d5f3a71926cca250c153de09339.jpg)
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_a9a9d42156616626d3caf66632524b89.jpg)
RetetePractice.ro
Cum prepari AFINATĂ de casă
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_f4d7d3747af31bec0243c5f7133d0791.jpg)
RetetePractice.ro
REȚETĂ SIMPLĂ de ZACUSCĂ cu vinete și ardei
:quality(80)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/feed/images/6_75f7169fe850e26bb590aa5e96244099.jpg)