Ingrediente:
► 8 copane de curcan
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►2 frunzulițe coriandru
►75 g unt
►50 ml coniac
►2 linguri sirop de arțar
►2 linguri ulei de măsline
Pentru sos:
►2-3 cepe
►2 linguri ulei
►2 linguri zahăr brun
►200 ml vin alb sec
►50 g unt
►sare
►50 g arahide
1. Se curăță copanele de pielițe, se trec printr-un jet de apă rece și se șterg bine cu un șervet absorbant. Se înțeapă cu un băț pentru frigărui și se condimentează cu sare, piper, coriandru. Se stropesc cu coniac și cu sirop de arțar și se lasă la frigider.
2. Se prepară, între timp, sosul de ceapă. Cepele se taie julien și se călesc în puțin ulei. Se lasă să se topească și se adaugă zahărul brun. Se țin pe foc redus până capătă consistența unui sirop. Se adaugă vinul, untul și sarea, după gust.
3. Se pun copanele de curcan într-o tavă, se ung cu puţin sos şi se dau la cuptor la 180°C. După ce s-au rumenit, se servesc cu sosul de ceapă şi cu arahide.