Ingrediente
Pentru aluat:
►200 g margarină
►400 g făină
►un praf de sare
►50 ml apă minerală
Pentru umplutură:
►o conopidă mare
►2-3 căţei de usturoi
►100 g caşcaval de post
►un praf de piper
►50 g margarină
►2 linguriţe făină
►100 ml lapte de soia
1. Se curăţă conopida, se desface în bucheţele, se spală şi se pune să fiarbă în apă cu sare. Apoi se scoate în sită, la scurs.
2. Între timp, într-un bol, se cerne făina, se adaugă margarina tăiată cubuleţe, un praf de sare şi apa minerală. Se frământă până se obţine un aluat tare. Se înfăşoară în folie şi se lasă la rece.
3. Separat, într-un ibric, se topeş-te margarina, se căleşte usturoiul pisat în prealabil, se adaugă făina şi se stinge cu laptele călduţ. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă caşcavalul ras. Cu acest sos se amestecă conopida fiartă.
4. Se scoate aluatul de la rece şi se împarte în două bucăţi care se întind cu sucitorul. Prima foaie se aranjează în tavă şi se pune umplutura. Se acoperă cu cealaltă foaie şi se răsuceşte la capete.Se bagă în cuptor, la rumenit.