Ingrediente:
►o conopidă mare
►150 g unt 
►3 linguriţe făină
►400 ml lapte
►100 g brânză telemea
►un praf nucşoară
►100 g cremă de brânză
►sare
►piper alb măcinat
►o legătură pătrunjel
►parmezan pentru ornat

1. Se spală şi se desface conopida în bucheţele mici. Se fierbe în apă cu sare.
2. Se topeşte untul şi se stinge cu făina. Se adaugă laptele fierbinte amestecându-se continuu, să nu se formeze cocoloaşe. Se adaugă crema de brânză, piperul, telemeaua şi se omogenizează la foc potrivit.
3. După ce s-a făcut sosul, se dă deoparte şi se scoate conopida. Se scurge bine de apă şi se aşază într-o tavă tapetată cu unt şi parmezan şi se acoperă cu sos. Pe deasupra, se presară parmezan şi nucşoară şi se dă la cuptor, până se rumeneşte. Se serveşte ornată cu pătrunjel.