Am fost sceptică când am văzut prima dată această combinație de cod cu brânză, dar gustul, ohhh, a fost divin!

Ingrediente:

  • 4 fileuri de cod
  • 4 linguri smântână
  • 4 linguri telemea rasă
  • 4 linguri brânză de vaci
  • 4 lingurițe muștar picant
  • Pentru garnitură:

  • 300 g mazăre
  • 100 ml smântână
  • sare
  • piper
  • 1. Se amestecă foarte bine smântâna, brânza de vaci și telemeaua.
    2. Se adaugă apoi jumătate din cantitatea de muștar, se amestecă și se gustă. Dacă e suficient de picant, nu se mai adaugă restul muștarului.
    3. Se așază cele patru fileuri bine scurse într-o tavă de cuptor. Se acoperă cu amestecul de brânză și muștar și se dau 20 de minute la cuptor.
    4. Între timp, se fierbe mazărea în apă cu sare, se scoate, se mixează și se amestecă apoi cu smântâna. Se potrivește gustul de sare și piper. Se servește ca garnitură pentru pește.