Ingrediente pentru ciuperci cu sos alb în chiflă:

● 250 g ciuperci proaspete
● 50 g făină
● 50 g unt
● 300 ml lapte
● 50 g cașcaval
● 4 chifle
● puțin lapte
● sare ● piper

1. Se face sosul alb, pentru care în unt topit se rumenește făina un minut.
2. Se toarnă laptele rece, se amestecă energic, se pune pe foc și când a devenit un sos gros se trage deoparte. Se lasă
să se răcorească și se adaugă cașcavalul ras.
3. Ciupercile se pun în tigaie și se lasă 10 minute, cât să-și lase apa. Se amestecă apoi cu sosul alb și se potrivește gustul de sare și piper.
4. Chiflele se golesc de miez, se trec rapid prin lapte, se așază în tavă și se repartizează sosul.
Se lasă la cuptor pentru 20 de minute.

Să facem și o supă cremă de ciuperci pentru mâine!