►o bucată rasol de vită (un kg)
►o țelină mare
►un păstârnac
►o rădăcină pătrunjel
►2 cepe roșii
►2 morcovi
►2-3 căței usturoi
►3-4 cartofi
►un kg roșii
►sare
►piper
►1-2 legături pătrunjel
1. Se spală bucata de rasol în câteva ape și apoi se pune la fiert în apă cu o linguriță de sare. Se lasă să fiarbă la foc mic și, când începe să facă spumă, se curăță.
2. Între timp, se curăță și se spală zarzavaturile, apoi se pun să fiarbă împreună cu rasolul.
3. Separat, se spală roșiile, se opăresc și se decojesc. Se pasează cu blenderul și se trec prin sită pentru a îndepărta seminţele. Sucul de roșii se dă separat în câteva clocote.
4. Se verifică dacă a fiert rasolul și apoi se scoate şi se desface carnea de pe os. Se scot şi legumele fierte. Se aruncă ceapa, țelina, păstârnacul și pătrunjelul, iar morcovii și cartofii se taie cubulețe. Carnea fiartă se taie cubulețe și se pune în zeama în care a fiert. Se adaugă sucul de roșii, se condimentează cu sare și piper și se servește ornată cu pătrunjel proaspăt.
:contrast(8):quality(75)/https://www.libertateapentrufemei.ro/wp-content/uploads/2023/06/andreea-antonescu-prima-si-ultima-oara-cand-a-fost-la-cazinou.jpg)