Ingrediente:

2 piepți de pui

2 morcovi

o ceapă

o rădăcină pătrunjel

o felie țelină

200 g smântână grasă

2 ouă

5-6 căței usturoi

sare

oțet, pentru acrit

pătrunjel proaspăt, pentru servit

Mod de preparare ciorbă rădăuțeană:

  1. Pieptul de pui se pune la fiert in apă cu sare. Se ia spuma, iar când nu se mai formează, se adaugă legumele curățate și tăiate în prealabil.
  2. Când au fiert bine, se scot din oală. Separat, pieptul de pui fiert se desface fâșii subțiri care se pun în zeamă. Legumele se pasează, apoi se trec prin sită și se adaugă și ele în oală. Se mai lasă să dea împreună într-un clocot.
  3. Ouăle se bat cu smântana într-un bol. În bol se adaugă apoi un polonic cu supă fierbinte și se amestecă. Compoziția astfel obținută se toarnă apoi în oală, în fir subțire și se amestecă bine.
  4. Ciorba rădăuțeană astfel făcută se drege cu usturoiul curățat și pisat, sare și oțet, după gust. Se aduce la masă cu pătrunjel proaspăt, tocat.

Încearcă și următoarea rețetă de ciorba radauteana