►2 piepți de pui cu os
►2 cepe
►2-3 ardei
►200 g ciuperci
►3 morcovi
►1-2 legături mărar
►300 ml suc de roșii
►2-3 dovlecei
►sare
►piper boabe și măcinat
►4 pâini rotunde
►2-3 linguri ulei de măsline
1. Pieptul de pui se spală și se pune să fiarbă în apă cu sare. Când începe să facă spumă, se curăță până se limpezește apa. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit cu un capac.
2. Între timp, se curăță legumele, se spală și se taie. Ceapa se toacă mărunt, morcovii rondele, dovleceii cubulețe și ardeii se feliază. Toate se pun să fiarbă împreună cu pieptul de pui. Se adaugă un praf de sare și un praf de piper.
3. Separat, se curăță ciupercile, se spală bine și se pun să fiarbă separat în apă cu sare. După ce au fiert și şi-au eliminat toxinele, se scot, se scurg și se taie apoi după preferinţă. Se adaugă în ciorbă și se mai lasă să fiarbă.
4. Ciorba se drege cu sucul de roșii, se mai adaugă sare și piper, după gust și, la sfârșit, se pune şi mărarul tocat mărunt. Ciorba se servește în crustă de pâine.