Ingrediente

  • 400 g carne de vițel
  • un morcov
  • o rădăcină pătrunjel
  • o ceapă
  • o felie rădăcină țelină
  • 2 linguri bulion
  • 1/2 conservă roșii în bulion
  • sucul unei lămâi
  • sare
  • verdeață, după gust
  • 1. Carnea se pune la fiert în apă
    cu sare și se înlătură spuma ori
    de câte ori apare.
    2. Între timp, legumele se
    curăță, se taie mărunt și se
    adaugă în oală când carnea
    este aproape fiartă.
    3. Se lasă legumele la fiert și,
    când si acestea s-au făcut, se
    adaugă roșiile și bulionul.
    4. Se mai lasă să dea un clocot,
    se gustă și, dacă nu este
    suficient de acră, se adaugă suc
    de ăamâie strecurat și sare. Se
    amestecă și se aduce la masă
    cu verdeață.

    Sursa foto:Shutterstock