Ingrediente

  • 4 ciocănele pui
  • un morcov
  • o felie rădăcină de țelină
  • o ceapă
  • o legătură ceapă verde
  • 3 castraveciori murați
  • 4 roșii bine coapte
  • o legătură mărar
  • sare
  • smântână
  • 1. Carnea se scoate de pe ciocănele și se curăță ligamentele tari. Se pune la fiert în apă cu un praf de sare și se spumează.
    2. Se adaugă apoi cele două tipuri de ceapă, morcovul ras, țelină tăiată cuburi și se lasă și acestea la fiert.
    3. Se pun castraveții tăiați rondele, roșiile fără coajă și se mai lasă 10 minute la fiert. Se potrivește gustul de sare, dacă mai este cazul, se trage oala de pe foc și se pune mărarul. Se lasă 5 minute oala acoperită și
    se servește cu smântână, după gust.

    Sursa foto: Shutterstock