Ingrediente

  • 4 sfecle mici
  • 2 morcovi
  • 2 fire țelină
  • 2 cartofi
  • 1/4 varză roșie
  • o ceapă
  • o conservă mică cuburi de roșii
  • 2 căței usturoi
  • 2 linguri oțet
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • smântână
  • pătrunjel
  • 1. Morcovul curățat, spălat și tăiat rondele, ceapa curățată și tăiată cubulețe, țelina curățată și tăiată rondele și varza roșie tăiată fideluță se călesc într-o cratiță, în ulei încins, timp de aproximativ 15 minute.
    2. Spoi, se adaugă roșiile și usturoiul. Se adaugă apă și se lasă la fiert aproximativ 1 oră, cât să fie bine fierte legumele. La sfârșit se acrește cu oțet.
    3. Se servește cu smântână și pătrunjel presărat deasupra.

    Sursa foto: Shutterstock