►2 piepți de pui
►3 morcovi
►2 cepe
►o rădăcină pătrunjel
►o țelină mică
►2 cartofi
►zeama de la 1-2 lămâi
►sare
►piper negru măcinat
►1-2 linguri ulei de măsline
►3 gălbenușuri
►200 ml smântână pentru gătit
►o legătură pătrunjel verde
1. Se curăță și se spală pieptul de pui și se pune la fiert cu o linguriță de sare. Când  începe să facă spumă, se curăță cu spumiera.
2. Între timp, se curăță legumele, se spală și se pun în oală împreună cu pieptul de pui. Se acoperă oala și se lasă să fiarbă la foc potrivit.
3. Se verifică dacă au fiert carnea și legumele. După aceea, se scot în sită și se lasă să se răcorească. Se alege carnea, se taie cubulețe, care se pun apoi în oală. Morcovii și cartofii se taie și ei şi se pun înapoi în oală. Restul legumelor se aruncă.
4. Separat, se  amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și se adaugă smântâna. Se mai adaugă un praf de piper și zeama de lămâie. Compoziția de smântână se omogenizează cu un polonic de ciorbă și se toarnă în restul de ciorbă. Se servește cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.